Bir binada kullanılacak asansör için hazırlanan ilk projedir. Bu proje ile birlikte asansörün kullanım amacına hızına ve kapasitesine göre hazırlanan projedir. Bu proje bir ön çalışmadır. Avan proje genel anlamda, ön görülen bir binanın, yapının, caddenin veya herhangi bir asansörün yapımında kullanılacak malzeme, dekoratifler, bunların maliyeti, hesaplamaları ve diğer bütün detaylarını taslak biçiminde oluşturmaktır.
Avan projeler, detay arttıkça ölçek ölçek değişmektedir. Ölçekler 1/500, 1/200 gibi şekillerde olabilir. Avan proje herhangi bir yapıyı taslağa geçirmenin ilk adımıdır. Ayrıca asansörlerde de CE belgesi alabilmek için avan proje hesaplaması yapılması gereklidir. Avan proje, asansörler için hayati önem taşımaktadır. Çünkü asansörler uygulama projesine geçmeden önce avan projeye ihtiyaç duyarlar. Yani avan proje, asansör yapımında da çok önemlidir.
Avan projede raylara uygulanan kuvvetten, kuyu betonunu etkileyen kuvvet hesaplamalarına kadar hepsi yapılmalıdır ve ilgili Asansör Yönetmeliğine göre, asansör avan proje ile mimari proje birbiriyle uyumlu olmak zorundadır. Avan proje hazırlandıktan sonra, elde edilen verilerle bir rapor hazırlanır. Avan proje raporuyla asansörün montajı birbiriyle uyumlu olmak zorundadır. Ayrıca rapor belediyenin denetimine verilerek onaylatılması sağlanır. Yönetmeliğe göre, asansörler avan projede yazılan asgari şartlara uymak zorundadır fakat bunların üzerinde bir asansör de yapılabilmektedir.
Firmamız, asansörlerinizin avan projelerini titizlikle hazırlamaya yetkindir. Asansörlerinizin avan projelerini hazırlamak için bizlere mimari projeniz ve yapacağınız yapının ruhsatı gereklidir. Cemka Mühendisliğimizin SMM belgeli elektrik ve makine mühendisleri, gerekli evraklarınızı bizlere verdikten sonra avan projenizi kolaylıkla oluşturabilirler.