Avan proje asansörler için tarif edecek olursak asansörün yapılmadan kullanım amacına, hızına ve kapasitesine göre belirlenen projedir. PDF olarak örneklerini internet üzerinde indirebilirsiniz. Asansörler, montajı yapılırken hazırlanmış gerekli projelere bakılarak yapılırlar. Bir binada olduğu gibi, asansörde de gerek asansör kabin, makine dairesi, kuyu boşluğu hesaplamaları, gerekse asansörün hız, halat uzunluğu, taşıyacağı maksimum kapasite olsun detaylı bir projeye ihtiyaç vardır.
Bu projeye bakılarak binalara gerekli demirbaşlar imar edilir, asansörün monte yerleri tespit edilir ve diğer bina detaylarına girilir. Bu projeye avan proje, yani ön proje denir. Aynı proje asansör monteleme çalışmalarında da yapılır, avan projede yazılan gerekli hesaplamalar yapılır. Bu hesaplamalar da yapıldıktan sonra avan projeyi ruhsat dosyanızın içerisine koyabilirsiniz. Asansör avan projenizi pdf olarak görmek için firmamız Cemka’dan bilgi alıp, avan projenizi beraber tamamladıktan sonra pdf olarak da alabilirsiniz.
Cemka mühendislik, profesyonel ekibiyle sizlere dikkat etmeniz gereken esaslarda da yardımcı olacaktır. Avan projesi yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı esaslar, mesela asansörün kuyu ölçüleri, kabin ölçüleri, asansör kişi sayısına göre yönetmelikteki EN 81-1 veya EN 81-2 de verilen ölçülere uygun olmalıdır. Trafik hesaplaması dikkatli bir şekilde yapılmalı, hesap sonucunda çıkan kişi sayısına göre kabin tasarımı yapılmalıdır.
Bu ve bunlar gibi avan proje yapımında dikkat edilmesi gereken hususlarda firmamız Cemka, sizlere profesyonel hizmetlerini sunacaktır. Cemka Mühendislik, sizlerin projelerini hazırlama konusunda oldukça özenli davranmaktadır. Asansör avan projenizi hazırlayabilmek için, mimari projeniz ve yapı ruhsatınız gereklidir. Avan proje yönetmeliğe göre montaja uygun değilse, belediye tarafından onaylatılması için avan proje tadilatı yapılması gereklidir.