Asansörler günümüzde insanlar için önemli bir ulaşım aracıdır. Bu ulaşım aracı ile katlar arası ulaşım ve yük taşıma gibi işleri yapmaktadır. Asansörler tescil belgesi alarak montajı yapılır ve kullanıma açılır.
Asansörler gerekli teknik dosya, uygulama projesi, avan projesi asansör tescili için gereklidir. Asansör tescili Asansör işletme bakım ve periyodik kontrol yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Bu yönetmeliğe göre istenen belgeler ile asansör tescil başvurusu yapılır. Asansör tescili için istenen belgeler aşağıdadır.
Asansör işletme bakım ve periyodik kontrol yönetmeliğinin amacı; insanların, insan ve yüklerin veya sadece yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin insan can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak ve çevreyi korumak üzere işletme, bakım, periyodik kontrol, mevcut asansörlerin iyileştirilmesi, denetim, garanti ve satış sonrası hizmet şartları ile uyulması gereken kuralları belirlemektir.
- a) Sanayi sicil belgesi,
- b) Onaylanmış kuruluş tarafından düzenlenen uygunluk belgesi veya raporu,
- c) AT uygunluk beyanı ve imza sirküsü sureti,
- ç) Garanti belgesi,
- d) TSE hizmet yeterlilik belgesi,
- e) Başvuru sahibi asansör monte eden tarafından asansör yaptırıcısına kesilen montaj ve proje bedeli dahil fatura,
- f) İlk periyodik kontrol raporu.
İstenen bu belgeler ile Asansör mühendisi olan Cemka mühendisliğe başvurarak asansör tescili için gerekli işlemleri başlatmış olursunuz.
Asansör tescili (ruhsatı) ile ilgili içinde proje ve teknik dokümanlarında bulunduğu asansör belediye tescil (ruhsat) dosyası Cemka Mühendislik tarafından hazırlanmaktadır. Dosya hazırlanması sırasında firmanın eksik veya yanlış olan belgelerinin tedarik edilmesi Cemka Mühendislik tarafından yapılır.