Hidrolik asansör tasarımı avan proje ile başlayan ve uygulama proje ile devam eden bir zaman içinde çizilen proje çizimidir. Hidrolik asansörler için çizilen projeler için asansör kuyu dibi ölçüleri ve asansör tipi ölçüleri ile çizilir.
Hidrolik asansörler, ilk çıkan asansörlerin yaşlarındadır diyebiliriz. Çok eski yapıları olsa da hala kullanımını yitirmemeleri çok avantajlı olmalarından kaynaklanmaktadır. İlk kullanıldığı zamanlar 1950’li yıllardır. Çalışma prensibi gereğince önce su kullanılan hidrolik asansörlerde, daha sonra yağ kullanılmaya başlamıştır.
Hidrolik asansörlerin çok sessiz çalıştığı bilinmektedir. Bunun yanında diğer avantajları da vardır. Bunların içinde maliyetinin ve bakım ücretlerinin oldukça makul olması, oldukça hassas olması, makine dairesi için serbest seçim yapılabilmesi ki bu seçeneğin asıl sebebi hidrolik asansörün teras katına kadar ulaşabilme seçeneği olmasındandır ve darbesiz kalkış duruş sistemi hidrolik asansörün avantajları içerisinde sayılabilmektedir. Ancak her ne kadar çok avantajlı olduğu görülse de hidrolik asansörler her binada yaygın olarak kullanılmamaktadır. Bunun sebebi, asansör için kullanılan yağın sıcaklık orantılı performansının değişmesi, enerji tüketiminin çok olması gibi diğer masraflar gelmektedir.
Daha çok hükümet binalarında ve küçük katlı binalarda kullanılabilen asansörün en fazla 5 duraklı apartmanlarda kullanılabildiği ve en fazla 5600 kg kapasiteye ulaşabildiği belirlenmiştir. Hidrolik asansör tasarımı asansörlerin küçük olmasından kaynaklı olarak ve makine dairesinin olmamasının da verdiği bir avantaj ile oldukça özgün olabilmektedir. Cemka Mühendislerimiz, sizlerin de istediği özgün tasarımlarınızla birlikte iş ortaklığı ile mekan için en uygun, en şık asansör tasarımını seçmekte ve kullanmaktadır.